torstai 1. joulukuuta 2016

1. päivän herkku



 

100g  huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria
4 dl kaurahiutaleita
3 rkl appelsiinin mehua
Kuorrutus: 200g maitosuklaata

Vaahdota voi ja sokeri kevyesti.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne voi-sokeriseokseen mehun kanssa.
Muotoile massasta pieniä palloja.
Laita pallot jääkaappiin kovettumaan vähintään 4 tunniksi - mielellään yön yli.
Kuorrutusta varten sulata suklaa vesihauteessa. Pilko suklaa kuumuutta kestävään kulhoon. Laitakulho kattilan ( jossa kiehuu tilkka vettä) päälle. 
Kuumenna, kunnes suklaa on sulanut.  Älä päästä vesihöyryä suklaan sekaan.
Pyörittele kaurapallot kahden teelusikan avulla suklaassa ja nosta taas leivinpaperin päälle .
Anna suklaan kovettua jääkaapissa yön yli.

Vinkki!
Voit pyöritellä pallot myös kookoshiutaleissa.
Tee kookoskuorrutus heti, kun olet pyöritellyt pallot - tällöin hiutaleet tarttuvat pintaan paremmin.


2 kommenttia:

  1. Saisit Soili vähän paikallista väriä ohjeeseen, kun kehuisit Vääksyn myllyn kaurahiutaleita. Meillä kissakin syö niitä, Nestorista puhumattakaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta turajat Seppo. Vääksyn myllyllä käynti on joka kerta ainutlaatuinen kokemus. Etenkin kun mulla alkaa mielikuvitus aina laukkaamaan miettien, että mistäpäin ne myllytontut kurkistelee.

      Poista