perjantai 2. joulukuuta 2016

2. päivän herkku



Joululeivonnaisia voi jo alkaa leipomaan.Minä ainakin haluan välttää turhaa joulunajan stressiä.
Erimakuiset kuivakakut on helppoja tehdä etukäteen,  viipaloida valmiiksi ja pakastaa.
Sieltä voi ottaa joulun pyhinä tarvittava määrä viipaleita ja koristella vaikka tomusokerilla.
Minä ainakin tykkään, että on montaa sorttia kerralla tarjoiluvadilla.



100 g voita/margariinia
2 munaa
3 dl fariinisokeria
2 tl kanelia
1,5 tl hienonn. kardemummaa
1 tl inkivääriä
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa / 2 tl leivinjauh.
0,5 dl creme fraichea
0,5 dl piimää
1 dl kiinteää puolukkahilloa

Voitele ja jauhota  n.1,5 litran vuoka.
Minä tykkään käyttää noita pitkulaisia kun saa kakun helposti leikattua ja säilöttyä pakkaseen jos ei käy paljon vieraita kerralla.
Sulata rasva ja anna jäähtyä.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi.
Lisää mausteet sekä jauho-soodaseos vuorotellen creme fraichen, rasvan, piimän ja puolukkahillon kanssa.
Nostele taikina vuokaan.
Paista  175 asteessa uunin alaosassa n.60 min.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti