sunnuntai 4. joulukuuta 2016

4.s herkku


Tykkäätkö enemmän kakuista vai muffinseista?

Meillä jos pakkasesta löytyy sekä kuivakakkua, että muffinseja, niin otan kyllä mieluiten muffinssin - vaikka se olisi tehty samasta taikinasta.
Myös tällä ohjeella voi tehdä sekä kakkua sekä muffeja.


200 g voita tai margariinia
2 1/2 dl sokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauh.
1 dl kermaa tai maitoa

2 rkl kaakaota
1rkl vaniljasokeria
tai
1/2 - 1 sitruunan/appelsiinin raastettu kuori

Voitele ja jauhota esim. pitkulainen 1,5 litran  vuoka.
Vaahdota rasva ja sokeri.
Lisää munat yksi kerrallaan koko ajan sekoittaen.
Lisää jauho+leivinj. seos sekä neste.

Ota toiseen kulhoon 1/3 taikinasta ja sekoita siihen kaakao.
Mausta loput taikinasta vaniljasokerilla tai appelsiini/sitruunan kuorella.

Laita puolet vaaleasta taikinasta vuokaan.
Sen jälkeen tumma taikina ja päällimmäiseksi loput vaaleasta taikinasta.
Muffinssi vuokiin samalla periaatteella molempia taikinoita.
Lopuksi vedä haarukalla taikinaa niin, että valmis kakku saa marmorisen kuvioinnin.

Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 60 min.
Muffinsseja olen paistanut  200 asteessa n. 15 min.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti